GASTRONOMISCH GENIETEN TIJDENS DE FEESTDAGEN

GASTRONOMISCH GENIETEN TIJDENS DE FEESTDAGEN

Het diner waar we het hele jaar naar uitkijken. Met de geur van dennenbomen, een knisperend haardvuur, tafels ingedekt met linnen en bubbels in overvloed. Gezellig samenzijn met familie en vrienden en genieten van verschillende gangen aan zelfgemaakte delicatessen en spijzen. Om jou deze feestdagen te leiden, hebben vier Weerter toprestaurants een diner samengesteld ter inspiratie voor een culinaire topavond. Lees de inspiratie van de chefs, lik je lippen af bij de foto’s en stel jouw boodschappenlijstje samen. We wensen iedereen een Zalig Körsmes en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

VOORGERECHT: GEMARINEERDE HAMACHI

Het voorgerecht ligt in handen van Jan Marrees, meesterchef van het gelijknamige sterrenrestaurant in Weert. Hij serveert deze winter een met citrus en groene kruiden gemarineerde hamachi met mosterdzaad en een vinaigrette van green juice, bonbons van licht gerookte hamachi, koolrabi, yoghurt, mierikswortel, een gel van passievrucht en een krokant nori koekje.

TUSSENGERECHT: LANGOUSTINE, OOSTERSE BUIKSPEK EN TANDOORI BISQUE

Het tussengerecht is van Flavours: Geschroeide langoustine met Oosters gelakt buikspek, Bretonse wortel, pompoen en tandoori bisque. “Een gerecht opgedragen aan onze zoon, dat al vanaf het
begin regelmatig op onze menukaart staat en we zo nu en dan aanpassen”, licht chef Ron Lemmens van het Weerter restaurant toe.

TUSSENGERECHT – TONIJN, WAKAME, SOJA EN PONZU

Tonijn, wakame, soja en ponzu; een tussengerecht van chef Ronny Smeets van Restaurant Laurius, dining with a view. “Aangebakken tataki van tonijn, lichtzoute soja kaviaar, frispittige rettich en het zurige van de citrusgel. Het is de combinatie van deze smaken die dit gerecht zijn bite geven en speciaal maken”. Een mooi tussengerecht op het kerstmenu, dat vooral niet te zwaar moet zijn.

HOOFDGERECHT: GEBRADEN REERUG MET GEBAKKEN BLOEDWORST

Het hoofdgerecht is samengesteld door chef Emile Maessen van Restaurant OH30 in Weert. “Gebraden reerug met gebakken bloedworst, crème van butternut pompoen, spruitenblad, pastinaak,
gekonfijte aardappel en vanille en een jus van koffie”. Een hoofdgerecht dat OH30 à la carte serveert en dat volgens Emile perfect in het najaar past.