De leukste familie-uitjes…

Ben je na twee dagen gezelligheid, (te) veel lekker eten het binnen zijn ook even moe? Lees dan hieronder onze tips voor uitjes in de kerstvakantie.

1. Museum W

Tijdens de kerstvakantie kun je spelenderwijs Museum W ontdekken door te speuren naar dieren, samen met Roggie. De speurtocht neemt je mee door de collectiepresentatie op de 1e en 2e verdieping. Vraag bij de ontvangstbalie naar de speurtocht Beestenboel. Het boekje is gratis verkrijgbaar en geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar. Wist je dat in het museum de oudste kersstal van Europa te zien is? Wil je alvast meer lezen over deze kerststal, kijk dan hier.

Bijzondere openingstijden:
Tweede kerstdag maandag 26 december van 11.00 tot 17.00 uur.
Dinsdag 27 t/m zaterdag 31 december van 11.00 tot 17.00 uur.

Het Museum is gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag (zondag 1 januari) en maandag 2 januari.

museum w voorgevel kerst winters weert vakantieblog

2. Familie Kerstspeurtocht

Om deze speurtocht te doen, heb je alleen je smartphone nodig. Je scant eenvoudig de QR-code om te starten. Terwijl je wandelt, popt de vertelstem steeds automatisch op. Laat je maar verrassen! De route is 2 km en neemt je mee langs de mooiste plekjes in het centrum van Weert. Heb je een beetje koude tenen gekregen? Wij verklappen je alvast dat je langs verschillende horecazaken komt, zodat je daar lekker kunt opwarmen. Het startpunt van deze speurtocht is bij het prikbord in de hal van Cwartier, Beekstraat 54. Op de poster vind je alle informatie om te starten.

Deze speurtocht wordt aangeboden door Weert Marketing.

FAMILIE KERSTSPEURTOCHT POST winters weert marketing kerstvakantie

3. Springkussenfestival Springland

Van woensdag 28 t/m vrijdag 30 december transformeert Sporthal De Grenslibel in Stramproy om tot een springwereld voor jong en oud. Onbeperkt springen voor één prijs op springkussens in alle kleuren en formaten. Terwijl de kinderen naar hartenlust springen, kunnen begeleiders die even willen uitrusten plaatsnemen op het terras met zicht op de luchtkussens.

Het overdekte springkussenfestival is te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur in Sporthal De Grenslibel, Burgemeester Smeijersweg 4 te Stramproy. Parkeren is mogelijk in de daarvoor bestemde parkeervakken. Vanwege te verwachten drukte worden bezoekers die dichtbij wonen, gevraagd te voet of met de fiets te komen. Meer informatie en mogelijkheid tot het reserveren van tickets is te vinden op www.springlandfestival.nl.

springland stramproy winters weert kerstvakantie

4. Winterklimmen

Deze winter kan er in Klimbos Weert geklommen worden; winterklimmen. Houd jij van avontuur en laat jij je niet afschrikken door een beetje kou? Dan is winterklimmen de optie voor jou! Zorg dat je warme kleding en handschoenen bij je hebt. Reserveren is verplicht en kan eenvoudig via de website van het Klimbos.

winterklimmen klimbos winters weert kerstvakantie

5. Ontbijtbios bij Gotcha!

Nog geen plannen voor tweede kerstdag? Wat dacht je van een kerstontbijt-met-bioscoop! Voordat de film begint, krijg je een heerlijk kerstontbijt in de zaal. Het ontbijt is inclusief croissantje, broodje, zoet en hartig beleg, yoghurt, vers fruit en een drankje naar keuze. Reserveer snel een plekje voor een van deze familiefilms: De Gelaarsde Kat 2, Wil de Krokodil, De Notenkraker & de Toverfluit of Hotel Sinestra. Deze films draaien de gehele kerstvakantie.

gotcha winters weert bioscoop kerstvakantie

6. Wandelpad Snuffiepad

In recreatiegebied de IJzeren Man, start bij het Natuur- en Milieucentrum het “Snuffiepad”. Dit wandelpad is speciaal geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Voor je de wandeling begint, koop je voor 5 euro bij het NMC een tas vol met leuke opdrachten en materialen. Het konijn Snuffie wijst je via de borden de weg door het bos, over de zandvlakte, de heide, de vennen, langs het beekje en door de tuin van het NMC.

Tijdens de wandeling zijn er  diverse opdrachten. In totaal 15 stuks, maar je hoeft ze niet allemaal te doen. Met de inhoud van de tas kun je de opdrachten eenvoudig uitvoeren en kun je de natuur spelenderwijs ontdekken. Kijk hier voor meer informatie en de openingstijden van het NMC.

snuffie wandelpad winters weert

7. Winterschool RICK Raakt!

Zijn jouw kinderen graag creatief bezig? RICK organiseert in de Kerstvakantie, op donderdag 5 januari 2023 een inspirerende dag waar kinderen van 4 t/m 12 jaar actief en creatief bezig kunnen zijn. Tijdens deze Winterschool zijn er allerlei workshops muziek, dans, beeldend of theater in het Kerstthema ‘De drie koningen’.

Met de workshops kunnen de kinderen, na de feestdagen, lekker hun (extra) energie kwijt. Ze ontdekken verschillende muziekinstrumenten en leren zelf muziek maken. Met verschillende materialen knutselen ze de wijze koningen en maken ze een eigen stop motion film. Met kinderdans ontdekken ze op feestelijke muziek hoe ze met hun lichaam kunnen bewegen. Daarnaast maken ze kennis met toneelspelen. Dit doen de kinderen onder begeleiding van professionele vakdocenten. Een creatieve en ontzettende leuke besteding van hun dag!

Aanmelden is mogelijk t/m 21 december 2022, meer informatie vind je op de website van RICK Raakt!

Nog vrije dagen over om iets te ondernemen? Denk ook eens aan:

  • Zwemmen bij Zwembad De IJzeren Man.
  • Leuke voorstellingen in het Munttheater.
  • De kerststal van in het Klooster van de Birgittinessen of in de Martinuskerk.
  • Bowlen bij Restaurant De Sluis. Of Glowgolf bij Roompot De Weerterbergen.