Pieten Party

24 & 25 NOVEMBER
1 & 2 DECEMBER

BIZ Ondernemers, de ondernemersvereniging van de binnenstad, organiseert in samenwerking met Stichting Huis van Nicolaas een feestelijke Pieten Party in de weekenden. Op zaterdag wordt iedereen in de binnenstad verrast door Pieten die snoepgoed uitdelen en maak je kans een zingende, swingende en goochelende Piet op een bakfiets tegen te komen. Zowel 25 november als 2 december is het koopzondag in de stad en staat er een Pietenstormbaan op de Markt. De laatste zondag wordt bovendien extra opgevrolijkt met de komst van een Pietenkapel én een Pietendrumband.

Etalagerebus
Verspreid over de binnenstad hangen diverse letters van een rebus in etalages. Bij een bezoek aan het Huis van Nicolaas ontvangen liefhebbers een speelvel waarmee ze een ronde door de binnenstad kunnen lopen. Onder de inzenders van het goede antwoord worden uiteindelijk drie mooie prijzen verloot.

Pietenspeurtocht
Beide koopzondagen kunnen kinderen deelnemen aan de bijzondere Pietenspeurtocht in de binnenstad. Op de Markt krijgt ieder kind een setje van maar liefst tien kaartjes met elk een eigen thema. Een ingeleverd themakaartje bij de juiste Piet is goed voor een handje vers in het Huis van Nicolaas gebakken pepernoten. Een familieactiviteit bij uitstek!

Gratis Pietenexpress
Om een bezoek aan het Huis van Nicolaas en de binnenstad nog feestelijker te maken rijdt er van woensdag tot en met zondag elke middag de Pietenexpress. Het initiatief van HEMA, de Ronde Tafel en Kupers Touringcars zorgt ervoor dat je makkelijk op en neer pendelt tussen de binnenstad en het Huis van Nicolaas. Aan boord met de Pieten is het gegarandeerd een feestje en meerijden is helemaal gratis. Tussen 13:00 en 16:30 uur rijdt het busje elk half uur op en neer tussen de Nieuwe Markt en het Huis van Nicolaas. Het Huis van Nicolaas, dit jaar voor het eerst in Franciscus Huis Weert, is tot en met 4 december dagelijks voor publiek geopend van 13:00 tot 17:00 uur.