KERSTTENTOONSTELLING

13 DECEMBER T/M 27 JANUARI

Kersttentoonstelling

13 DECEMBER T/M 27 JANUARI

BIJZONDERE KERSTTENTOONSTELLING IN DE ANNEX: CHRISTMAS BLUES

Nee, het is geen kerststalletjestentoonstelling, geen iconen of andere religieuze kunst. De expositie Christmas Blues, verwijst naar een maatschappelijk probleem: veel mensen zitten, in wat een warme en gezellige periode zou moeten zijn, alleen thuis. Ze hebben last van de “Christmas Blues”. Dean Martin zong daar in 1959 al zo mooi over: “

“I’ve done my window shopping
There’s not a store I’ve missed
But what’s the use of stopping
When there’s no one on your list

You’ll know the way I’m feeling
When you love and you lose
I guess I’ve got the Christmas blues”

Steeds meer mensen ervaren helaas deze gevoelens. Maar als je last hebt van de Christmas blues, blijf dan niet bij de pakken neerzitten. Kom in actie. Komt allen tezamen in kersttijd in de Annex in Weert. Samen wordt kerst weer gezellig. De expositie toont, uitgaande van de titel, een selectie uit de kunstwerken en historische gebruiksvoorwerpen van het museum waarin de kleur blauw de hoofdrol speelt. Een verrassende nieuwe kijk op de collectie en een voorproefje van de nieuwe benaderingswijze van de collectie van het nieuwe museum in de toekomst.

The Christmas Blues, De Annex, Meikoel  Weert.

Open van 13 december 2018 tot en met 27 januari 2019, woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur. Koopzondagen 16, 23 en 30 december 2018 en 27 januari 2019 van 14 tot 17 uur. Speciaal op tweede kerstdag geopend tussen 14 en 17 uur. Bezoekers kunnen verwachten op iets lekkers getrakteerd te worden.

Toegang gratis

Museum Jacob van Horne